Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-04-29@14:48:36 GMT

نمی‌گذاریم که خزر تبدیل به ارومیه دیگر شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۸۵۰۰

به گزارش بولتن نیوز، علی محمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه انتقال آب از خلیج فارس به مرکز کشور اظهار کرد: پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی ایران از جمله اقدامات مهم در کشور است که از سال 92 مجوز گرفته است.

وی ادامه داد: ظرفیت شیرین سازی در پروژه انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی کشور روزانه 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 متر مکعب است.

شاعری با بیان اینکه هزینه اجرای این پروژه حدود 5400 میلیارد تومان برآورد شده است، گفت: خط انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی کشور به طول 1000 کیلومتر است و آب مورد نیاز استان‌های هرمزگان،کرمان و یزد را تامین خواهد کرد.

وی افزود: خط انتقال این پروژه حدود 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در بخش شیرین سازی نیز حدود 30 درصد پیشرفت را شاهد بودیم.
تأمین آب شرب و صنایع در بخش مرکزی کشور هدف اصلی انتقال آب از دریای خلیج فارس

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف از اجرای پروژه شیرین سازی و انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی، تامین آب شرب و صنایع در این مناطق است، گفت: این پروژه با 3 خط انتقال در حال اجرا است و در صورت ادامه می‌تواند آب مورد نیاز استان‌های سمنان، اصفهان و فارس را نیز تامین کند.

وی افزود: ظرفیت شیرین سازی آب در فاز اول اجرای پروژه انتقال آب از دریای خلیج فارس به بخش مرکزی ایران حدود 600 هزار متر مکعب است و تقریبا 2 هزار نفر در این پروژه فعالیت می‌کنند.

شاعری با اشاره به اینکه مشکل اصلی این پروژه کمبود منابع مالی است، اظهار کرد: با اختصاص حدود 2 هزار میلیارد تومان اعتبار از منابع صندوق ذخیره ملی و سایر منابع از سوی دولت، می‌توان تا پایان سال آینده این پروژه را به بهره‌برداری رساند.

وی در رابطه با انتقال آب از دریای خزر به بخش مرکزی ایران افزود: دریای خزر یک دریاچه بسته است و هرگونه شیرین سازی و انتقال آب از آن خسارت جبران ناپذیری را به ساکنان اطراف این دریا وارد می‌کند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتقال آب از دریای خزر موجب گرم شدن آب دریا، افزایش شوری و به خطر افتادن اکوسیستم دریایی منطقه، تخریب محیط زیست و همچنین موجب بروز بحران‌های غیرقابل جبران می‌شود و این پروژه غیر قابل اجرا شدن است و ما با اجرای آن مخالف هستیم.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شد تا حدود 30 درصد آب شرب مورد نیاز ساکنان سواحل خلیج فارس و جنوب کشور را از این طریق تامین کند و در این صورت دیگر نیازی به برداشت و انتقال آب از دریای خزر نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: دستکاری اکوسیستم دریای خزر، خسارت‌های غیرقابل جبرانی را به همراه دارد و ما نمی‌گذاریم که ارومیه دیگری در شمال کشور شکل بگیرد.
احیای تالاب‌های مرکزی ایران با انتقال آب از دریای خلیج فارس

وی از احیای تالاب‌های مرکزی ایران با انتقال آب از دریای خلیج فارس خبر داد و گفت: مقدار آب مصارف مختلف باید متناسب با استانداردهای تعریف شده باشد و آب تخصیص داده شده برای احیای تالاب‌ها باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد و در صورت اجرای این پروژه و انتقال آب به بخش مرکزی کشور در آینده می توانیم تعداد زیادی از تالاب‌های مرکزی ایران از جمله گاوخونی و پریشان را احیا کنیم.

شاعری با بیان اینکه ما نیازمند همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان گردشگری در این پروژه هستیم، اظهار کرد: آب دریای خلیج فارس پس از شیرین سازی می‌تواند برای مصارف شرب و آشامیدنی مورد نیاز صنعت و محیط زیست استفاده شود، به شرطی که فرآیند شیرین سازی آب طبق استانداردهای روز دنیا باشد و دولت نیز از این پروژه حمایت کند و همچنین دستگاه‌های اجرایی مرتبط مانند سازمان محیط زیست و سازمان گردشگری همکاری لازم را در مسیر انتقال و فرآیند شیرین سازی انجام دهند.

وی افزود: با توجه به اینکه دریای خلیج فارس متصل به دریای آزاد است، هیچ گونه نگرانی برای تبعات ناشی از برداشت آب و شیرین سازی وجود ندارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شیرین سازی آب دریای خلیج فارس باید ارزیابی محیط زیستی شود و در این راستا تمام مراحل اخذ مجوز طی شده است، گفت: این پروژه کاملا ملی است و پیمانکاران و مشاورهای ایرانی در این پروژه با یکدیگر همکاری می‌کنند.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۸۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستادهای معاونت علمی به‌ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع‌رسانی د ستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت را خواستار شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان، گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه آنها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی، گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماندها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

کد خبر 6090203 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • زیباترین تصاویر از خلیج فارس | ببینید
  • روایتی از خلیج فارس با عکس‌هایی از مستند «دریای پارس»/ عکس
  • آب‌های نیلگون، روی پرده نقره‌ای
  • «دریای پارس» یادگاری برای ایران به بهانه روز خلیج فارس
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • لحظه انتقال جسد جوان غرق شده در میان آب‌های خروشان در ارومیه
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ